Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to danie! szybko się robi jest tanie i dietetyczne, a smak warzyw broni się sam.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Składniki
Pół kalafiora opłukać i podzielić na dość drobne kawałki. Ugotować al dente w osolonej wodzie. wyjąć na durszlak opłukać zimną wodą zostawić na chwilę do ostudzenia.
Na gotującą się osoloną wodę wrzucić makaron razowy 120 g (60g suchego makaronu na osobę).
Na patelnię teflonowej wrzucić kalafiora i zrumienić go na złoto. Wyjąć do miski oprószyć odrobiną soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cukinię. Przełożyć do miski z kalafiorem na koniec na odrobinie oliwy podgrzać przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać wraz z natką do miski.
Na koniec dodać ugotowany Makaron i wszystko delikatnie wymieszać (ja ten razowy gotuję tak by był miękki).
Wyłożyć na talerz delikatnie posypać parmezanem. Ja nie dodaje tam żadnego sosu, czosnek podsmażony na oliwie, natka i kalafior dają tyle smaku że nie potrzeba nic więcej!