Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z kapustą włoską, boczkiem i kiełbasą

Makaron z kapustą włoską, boczkiem i kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 11084

Dodano:

Odsłon: 476

Smażony boczek z kiełbasą połączony z podsmażoną kapusta i makaronem, pycha ;-)

Składniki

  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 30 dag cienkiej kiełbasy
  • 15 dag wędzonego lub gotowanego boczku
  • 4-5 łyżek oleju
  • 1 opakowanie makaronu świderki (25 dag)
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, ugotowany odcedzamy i pozostawiamy do odcieknięcia na sitku. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złotobrązowy kolor.

  2. Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy poszatkowaną kapustę, nie przerywając smażenia.

  3. Kiedy kapusta zacznie lekko brązowieć dodajemy wówczas pokrojoną w kostkę cebulę i wszystko razem smażymy do momentu zeszklenia się cebuli.

  4. Na końcu dodajemy ugotowany makaron.

  5. Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 22 marca Swietny pomysl, calkowicie przaaranzowane lazanki z kapusta! pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 22 marca Pyszne połączenie. Makaron zawsze i wszędzie sprawdzi się <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń