Do góry

Zupy Przepis na:

Makaron z kremem pieczarkowym

Makaron z kremem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 470

Dodano:

Odsłon: 17914

Jest naprawdę pyszne!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Do rondelka wlać oliwę i dodać masło. Wrzucić pieczaki i od razu przyprawić, żeby puściły wodę. Poddusić trochę. Część czerwonej i zielonej papryki pokroić i dorzucić do pieczarek. (Pozostałą część zostawić do dekoracji). Ja dodaję jeszcze odrobinę pasty z papryczek, którą kupiłam na Węgrzech - MEGA OSTRA! Dalej dusić, aż będą miękkie. Na małym ogniu dodać serek topiony i śmietanę - rozuścić serek i ściągnąć rondel z ognia. Zmiksować wszystko na gładką masę. Podajemy z makaronem. Do dekoracji używamy drobno posiekanych papryczek. Należy podawać od razu po przygotowaniu. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 22 lipca 2010 Bardzo fajny przepis - lubię połączenie pieczarek i papryki. Do ulubionych :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 21 lipca 2010 Bardzo oryginalny przepis i fajne zdjęcie!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń