Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest naprawdę pyszne!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 109
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 247
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 109
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 247
Składniki
Makaron ugotować al dente. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Do rondelka wlać oliwę i dodać masło. Wrzucić pieczaki i od razu przyprawić, żeby puściły wodę. Poddusić trochę. Część czerwonej i zielonej papryki pokroić i dorzucić do pieczarek. (Pozostałą część zostawić do dekoracji). Ja dodaję jeszcze odrobinę pasty z papryczek, którą kupiłam na Węgrzech - MEGA OSTRA! Dalej dusić, aż będą miękkie. Na małym ogniu dodać serek topiony i śmietanę - rozuścić serek i ściągnąć rondel z ognia. Zmiksować wszystko na gładką masę. Podajemy z makaronem. Do dekoracji używamy drobno posiekanych papryczek. Należy podawać od razu po przygotowaniu. SMACZNEGO!!!