Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z kulkami mozzarelli"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 196
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9305
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 196
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9305
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Kulki sera mozzarella wymieszaj z oliwą z oliwek oraz z posiekaną natką pietruszki. Pieczarki i pomidorki przekrój na pół, a cukinię i paprykę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki z papryką, dodaj cukinię i pomidorki. Całość przypraw solą i pieprzem, a następnie smaż przez 10 minut, nieustannie mieszając.
Podsmażone warzywa wymieszaj z makaronem i kulkami sera mozzarella, a następnie przypraw do smaku. Przed podaniem udekoruj sałatkę liśćmi bazylii.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień