Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z kurczakiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 67
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9202
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 815
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 67
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9202
Składniki
Filety z kurczaka opłucz, osusz. Mięso posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Odłóż na bok.
Papryki rozetnij, oczyść z pestek, strąki opłucz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Dołóż mięso i smaż je po 4 minuty z każdej strony. W tym czasie makaron wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj ok. 8 minut.
Natkę posiekaj. Mięso zdejmij z patelni, pokrój w grubą kostkę. Na tym samym tłuszczu smaż paprykę przez 5 minut.
Przypraw ją solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj z natką i kurczakiem.
Makaron odcedź, osącz, połącz ze składnikami z patelni. Wyłóż na talerze. Gotowe danie udekoruj np. gałązkami natki.Źródło: Naj