Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,łatwe i lekkostrawne.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 36
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 140
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 196
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 385
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 36
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 140
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 196
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 385
Składniki
Makaron świderki /u mnie kokardki / ugotować,odcedzić.Pierś umyć,posolić,dodać ulubionych przypraw i zawinąć w folię aluminiową.U mnie ugotowana na parze ale można też pokroić w kostkę i usmażyć.
Łyżkę oleju rozgrzać,dodać rozgnieciony ząbek czosnku,chwilkę przesmażyć i dodać umyty szpinak,dusić pod przykryciem do zmięknięcia szpinaku a następnie dodajemy ,pokrojoną pierś,serek /nie miałam topionego,więc potarłam gouda / i wszystko dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się sera.Dodać pieprz i ewentualnie dosolić.
Przepis zaczerpnęłam z opakowania świeżego szpinaku ale troszkę zmodyfikowałam go do swoich potrzeb.