Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z kurkami

Makaron z kurkami

Autor: Andziar

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 59

Dodano: 21.07.2011

Odsłon: 14398

Przygotowanie: 35 min, kalorycznośc 310 kcal...POLECAM!!!

Przygotowanie

  1. Kurki opłucz, dokładnie osącz, większe pokrój, mniejsze zostaw w całości. Cebule obierz, potnij na piórka, zeszklij na maśle. Dodaj kurki, wymieszaj, wlej odrobinę wody, przypraw do smaku solą i pieprzem, duś na małym ogniu do miękkości (ok. 20 min).

  2. Jeśli w trakcie duszenia grzyby zaczną przywierać do garnka, dolej odrobinę wody. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze śmietaną. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Polej sosem z kurkami, posyp natką. NASZA RADA: To danie najlepiej smakuje, gdy jest gorące. Dlatego podawaj je na mocno podgrzanych talerzach – wtedy sos nie straci smaku ani gładkiej konsystencji.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anika80 26 października 2011 Mniam mistrzostwo świata. Uwielbiam 5 z plusem

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 21 lipca 2011 Smaczny obiad i bardzo ładne zdjęcie.5

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 21 lipca 2011 Robiłam dzisiaj jajecznicę z kurkami. Trochę zostało i planowałam zrobić sosik:) Pomysł na połączenie z makaronem jest naprawdę super:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Andziar 21 lipca 2011 hihihi....oczywiście jeszcze makaron...ja lubię do tego dania makaron wstążki...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń