Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z łososiem z dodatkiem świeżej melisy

Makaron z łososiem z dodatkiem świeżej melisy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 11421

Dodano:

Odsłon: 43

Delikatne i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet z łososia ½ kg
  • Wino czerwone słodkie 5 łyżek
  • Makaron (dowolny kształt) 1 opakowanie
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Melisa świeża ½ pęczka
  • Ser żółty starty 10 dag
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Łososia pokroić, skropić winem i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzić (odłożyć ½ szklanki wody z gotowania makaronu)Rybę odsączyć, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut. Do makaronu dodać odstawioną wodę, wymieszać, wsypać posiekaną melisę, doprawić sokiem z cytryny i posypać żółtym serem. Wyłożyć na talerze i podawać z upieczonym łososiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń