Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z mięsem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 62
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 62
Składniki
ok. 25 minut
Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć, drobno pokroić i rozetrzeć z solą. Mięso z piersi indyka pokroić w dużą kostkę, boczek w nieco mniejszą. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie ze szczyptą szafranu (dzięki temu będzie miał ładny, żółty kolor).
Boczek i mięso usmażyć na rumiano (można dodać trochę oliwy, jeśli boczek jest chudy). Zdjąć z patelni i odłożyć w ciepłe miejsce. Na tę samą patelnię wlać resztę oliwy, nałożyć czosnek i cebulę. Zeszklić, ale nie rumienić, zgasić ogień.
Gotowy makaron przełożyć na patelnię i dokładnie wymieszać z cebulą oraz czosnkiem. Wyłożyć na półmisek, na środku położyć mięso oraz boczek. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki i ewentualnie parmezanem.Źródło: Twoje Imperium