Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z orzechowym kurczakiem"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 166
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 166
Składniki
Filety myję, osuszam, kroję na kawałki. Skrapiam sokiem z cytryny, odstawiam na 1/2 godziny, po czym dodaję 6 łyżek sosu sojowego, cynamon, papryki oraz masło orzechowe (podgrzewam je, wtedy robi się mniej gęste). Mieszam i odstawiam na godz. W tym czasie prażę orzeszki.
Czosnek drobno siekam i podsmażam na niewielkiej ilości oleju, po chwili dodaję mięso. Smażę ok. 20 min, delikatnie mieszając. Następnie wlewam bulion i duszę danie tak długo, aż płyn odparuje.
Wsypuję orzeszki, chwilę smażę (mieszając!). Porcje wykładam na talerze z ugotowanym makaronem i obficie posypuję natką pietruszki.
30 min • Porcja 440 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 6 porcji
<strong>Katarzyna Łuczak z Gostynia</strong>Źródło: Kobieta i życie