Do góry

Sałatki Przepis na:

Makaron z pesto, mozzarellą i suszonymi pomidorami

Makaron z pesto, mozzarellą i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 3076

Dodano:

Odsłon: 5000

Pyszne i sycące danie a do tego bardzo aromatyczne. Nadaje się na ekspresowy obiad lub kolację.

Składniki

  • 100 g makaronu, pół kulki mozzarelli
  • 3-4 suszone pomidory, 2-3 łyżki zielonego pesto
  • Składniki na pesto:
  • 2-3 garście świeżo zerwanych liści bazylii
  • garstka orzechów (pini, nerkowca lub migdały)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek, duży ząbek czosnku
  • garść startego parmezanu
  • czarny mielony pieprz , sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na pesto wrzucamy do blendera i miksujemy. Jeśli wyjdzie za gęste -dodajemy troszkę oliwy.
    Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy, hartujemy zimną wodą i skrapiamy oliwą z suszonych pomidorów. Mozzarellę kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki.
    Makaron mieszamy z pesto, dodajemy mozzarellę i pomidory. Gotowe. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń