Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6398

Dodano: 27.05.2011

Odsłon: 53290

Banalny pomysł na niebanalny obiad.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, pokroi na grube plastry. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić pieczarki i podsmażyć. Makaron wrzucić na osolony wrzątek, ugotować na półtwardo. Do pieczarek wlać bulion. Ser drobno pokroić lub zetrzeć na tarce, dodać do pieczarek. Dodać tymianek, przyprawić pieprzem. Cały sos gotujemy, aż ser się rozpuści i sos zgęstnieje. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Ugotowany makaron wrzucamy do sosu, mieszamy i nakładamy na talerze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nia 14 września 2015 Z bulionem borowikowym również świetnie smakuje :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Attaga08 27 lipca 2011 mmmmm pieczarki, mnianiuśny serek plesniowy, natka pietruszki i do tego makaronik jednym słowem PYYYYYYYCHAA

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

matusia 03 czerwca 2011 Mmmm musi być pyszne :) Koniecznie wypróbuje :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 31 maja 2011 Zabrakło czosnku. Ja robię jeszcze ze szpinakiem i śmietaną w miejsce bulionu, zamiast sera pleśniowego wsypuję tarty parmezan.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 30 maja 2011 Ah, od samego czytania poczułam ten cudowny aromat...

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń