Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z porem i pieczarkami

Makaron z porem i pieczarkami

Autor: Maudie

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 3946

Dodano: 29.06.2012

Odsłon: 9020

Dla miłośników makaronu

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente

  2. Pora oczyścić,umyć,pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju aż będzie szklisty.Dodać pokrojone pieczarki i chwilę dusić.Następnie dodać śmietanę,starty ser,przyprawy i pokrojone w kostkę pomidory.Wszystko poddusić jeszcze chwilę.Zmieszać sos z ugotowanym makaronem (jeśli sos wyda się zbyt rzadki można dodać do niego łyżeczkę mąki i wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LeiaOrgana 01 września 2012 Fajne, fajne, robię podobne ze szpinakiem, ale por jest ostrzejszy w smaku, chętnie zrobię :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 29 czerwca 2012 Często robię podobny makaron, ale zawsze dodaję jakiś mięsny składnik, bo u mnie sami mięsożercy :) Fajny sposób na oczyszczenie lodówki.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 czerwca 2012 nieskoplikowane ,szybkie i pyszne - takie dania mają przyszłość.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń