Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z pulpecikami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj, połowę dodaj do mięsa. Wbij jajko.
Dosyp tartą bułkę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrób masę. Uformuj z niej pulpeciki. Smaż je ok. 10 minut na 3 łyżkach oleju.
W tym czasie w garnku zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron i ugotuj wg przepisu na opakowaniu. W drugim garnku rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij na nim resztę cebuli i czosnku.
Dodaj rozgniecione pomidory razem z zalewą. Zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.
Do sosu włóż pulpeciki, podgrzej. Makaron odcedź. Przełóż na półmisek, polej sosem z pulpecikami. Posyp serem. Udekoruj natką.Źródło: Tina