Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 26
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 66
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 26
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 14
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 66
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
Składniki
Filety skrop sokiem cytrynowym, posól, posyp pieprzem i odstaw na 30 minut do lodówki.
Cukinię i cebulę zetrzyj na tarce, podsmaż na oliwie. Dodaj posiekaną bazylię, tarta bułkę i parmezan (zostaw 2 łyżki do posypania). Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.
Makaron ugotuj al dente.
Foremkę do zapiekania wysmaruj oliwą. Z masy bazyliowej uformuj 4 kulki i każdą zawiń w filet. Wokół rozłóż makaron.
Całość polej pomidorami zmiksowanymi z zalewą i kostką bulionową. Wierzch posyp parmezanem.
Piecz 30 min. w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Telemax