Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się w zaledwie 30 minut a smak powala na kolana. Idealna propozycja na piątkowy obiad.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu przedstawionego na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Oliwki poprzekrawaj na dwie części. Z cytryny zetrzyj skórkę (wcześniej sparz ją wrzątkiem). Wyciśnij z niej sok. Sardynki podziel na mniejsze części. Podgrzej na patelni. Oliwę wymieszaj dokładnie z sokiem z cytryny. Pomidorki, oliwki, cebulę i bazylię wymieszaj z oliwą i z sokiem. Dodaj skórkę cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż do sardynek. Chwilę podsmaż. Dodaj makaron. Wymieszaj. Podgrzewaj przez chwilę. Podawaj na ciepło.