Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i pysznie!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32582
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 62
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 936
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 337
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32582
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 62
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 936
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 337
Składniki
Paprykę przekrawamy na pół, wyciągamy gniazdo nasienne. Dynię wraz z papryką umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 40 minut (250 stopni). Po upieczeniu zaparzamy paprykę przykrywając ją folią aluminiową. Następnie obieramy paprykę i dynię ze skóry, a potem blendujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek i przyprawy, chwilę przesmażamy, a następnie dokładamy masę dyniowo-paprykową. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie dodajemy do sosu i mieszamy.