Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem

Autor: gabi_mniammniam

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 538

Dodano: 23.05.2010

Odsłon: 16586

Tuńczyk -> dużo białka, mało kalorii !!!

Składniki

  • makaron rurki
  • tuńczyk (z puszki), 100 g
  • słodka kukurydza, 4 łyżki
  • czerwona fasola, 4 łyżki
  • cebula, 1/2 małej sztuki
  • pietruszka zielona, 2 łyżeczki
  • oliwa lub olej słonecznikowy
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować i odcedzić.

  2. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę do złocistego koloru. Dodać pokrojonego tuńczyka, kukurydzę, fasolę i dalej smażyć przez około 2 minuty.

  3. Dodać makaron, pokrojoną pietruszkę, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i potrzymać na ogniu przez kolejne 2 minuty.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamelia0559 27 maja 2010 Oryginalny przepis.Zrobiłam w wersji z zielonym groszkiem,a że smak trochę mdławy to dodałam kiszonego ogórka.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń