Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z warzywami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mięso umyj, oczyść z błonek i pokrój w kostkę.
Około 1/3 szklanki oleju połącz z 2 łyżkami octu winnego i przyprawami. Dodaj pokrojone w cienkie paski suszone pomidory i całość dokładnie wymieszaj.
Przygotowanym sosem zalej kawałki indyka i wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę.
Obraną marchew i pietruszkę pokrój w plasterki, brokuła podziel na różyczki.
Usmaż mięso na oleju. Pod koniec dodaj ugotowane warzywa i makaron. Całość zalej sosem z marynaty i posyp pestkami słonecznika uprażonymi na suchej patelni.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax