Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z zielonym pesto

Makaron z zielonym pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 2501

Dodano:

Odsłon: 3289

Bardzo proste i szybkie danie. Najlepiej smakuje ze świeżym domowym pesto ale te ze słoiczka również się nada ;) zapraszam!

Składniki

  • makaron - dowolna ilość
  • 2-3 garście świeżo zerwanych liści bazylii
  • garstka orzechów (pini, nerkowca lub migdały)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • duży ząbek czosnku
  • garść startego parmezanu
  • czarny mielony pieprz
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
    Wszystkie składniki na pesto wrzucamy do blendera i miksujemy. Jeśli wyjdzie za gęste -dodajemy troszkę oliwy.
    Mieszamy wszystko razem i gotowe! można posypać orzeszkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń