Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron ze szparagami i łososiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 636
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 636
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Składniki
Umyj szparagi i odetnij zdrewniałe końce. Zagotuj wodę i lekko ją osól. Włóż szparagi i gotuj ok. 10 min na małym ogniu. Odcedź szparagi i przekrój wzdłuż na pół. l Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Łososia pokrój w ok. 2 cm kostkę. Pomidorki umyj, pozbaw szypułek i poprzekrawaj na połówki. Na patelni stop masło i podsmaż na nim sezam i szparagi.
Wlej olej do szparagów, zmniejsz ogień. Na patelnię dodaj makaron, łososia i pomidorki. Wszystko razem podsmaż przez chwilę i dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Każdą porcję udekoruj plasterkiem cytryny i koperkiem. Podawaj danie na gorąco.
Czas przygotowania: 40 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień