Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron ze szpinakiem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Składniki
Szpinak myję i drobniutko kroję. Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam szpinak, duszę do miękkości. Do uduszonego szpinaku wlewam śmietanę, doprawiam do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Mieszam z posiekanymi pomidorami. Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i wrzucam na patelnię do szpinaku. Podgrzewam, ciągle mieszając. Na końcu mieszam z parmezanem. Rozkładam na talerze, posypuję tartym żółtym serem, który mam w domu np. do kanapek.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji około 2,70 zł.Źródło: Rewia