Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka

Makaron ze szpinakiem i kawałkami kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2473

Dodano:

Odsłon: 22531

Szpinak bardzo lubimy, dlatego często gości w naszej kuchni. Chyba ludzi można podzielić na tych , którzy nie lubią szpinaku i tych którzy go uwielbiają. Dzisiaj pyszne danie -szpinak z kurczakiem jako podstawa do makaronu. Polecam.

Składniki

  • 1.2 kg szpinaku mrożonego
  • pół opakowania serka feta
  • sól pieprz do smaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 mała pierś z kurczaka,
  • pół opakowania makaronu ( np. penne, pełnoziarnisty)
  • przyprawa do kurczaka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy na drobne kawałki, posypujemy przyprawą i zostawiamy.

    Cebulkę pokrojoną w kostkę lekko podsmażamy. dodajemy kurczaka i dalej smażymy ,aż mięso będzie gotowe.

  2. Szpinak rozmrażamy, wysypujemy na durszlak, by ociekł z wody. Dodajemy do mięsa.

    Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok. 5 min.

  3. Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do szpinaku, mieszamy. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 02 grudnia 2014 Ewciu, jutro na obiadek sobie zapodamy, brzmi pysznie, pozdrawiam Cię :) Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń