Do góry

Przekąski Przepis na:

makaron ze szpinakiem i mozzarella

makaron ze szpinakiem i mozzarella

Autor: anetta73

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 146

Dodano: 06.03.2010

Odsłon: 12718

rewelacja...

Składniki

  • makaron(swiderki), 1/2 paczki
  • szpinak mrozony, ok.15 dkg.
  • czosnek, 2-3 zabki
  • ser mozzorella, 10 dkg.
  • slodka smietanka, 1/2 szklanki
  • sol,pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. makaron gotujemy w osolonej wodzie

  2. na patelni dusimy rozmrozony szpinak z rozgniecionym czosnkiem i smietanka ok.15 min.w razie potrzeby dolewamy smietanki

  3. gdy szpinak jest juz gotowy sypiemy ser i mieszamy,powinien powstac dosc gesty sos,solimy i pieprzymy do smaku

  4. sos szpinakowo-serowy mieszamy z makaronem....pycha

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurzoslawa 11 marca 2015 Dobry przepis.Jednak zamiast mrożonego szpinaku polecam świeże liście.A jeśli chodzi o obróbkę termiczną to najpierw podsmażam drobno posiekany czosnek na niewielkiej ilości masła (ok. 1 min.),a potem dodaje szpinak.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 10 października 2010 male sprostowanie:do tego dania mozna uzyc kazdy rodzaj makaronu(w przepisie-swiderki :))

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Minimus 10 października 2010 uwielbiam szpinak:) koniecznie muszę wypróbować to danie

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 marca 2010 Daje do ulubionych. Ja dam jeszcze do szpinaku podsmażony boczek.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 06 marca 2010 Bardzo mi się podoba Twoj przepis.DODAJE DO ULUBIONYCH.

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń