Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami

Makaron ze szpinakiem i pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 408

Dodano:

Odsłon: 304

Pomysł na szybki i prosty obiad

Składniki

  • Pół opakowania makaronu
  • Opakowanie szpinaku mrożonego
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • Pół papryki czerwonej
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • Gałka muszkatołowa, sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. W garnku roztopić masło, wrzucić zamrożony szpinak. Jak szpinak się rozpuści wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, starty czosnek, doprawić solą pieprzem, gałką muszkatołową. Po chwili dodać śmietanę, przekrojone na pół pomidorki, wymieszać i chwilkę pogotować.
    Na talerz wyłożyć makaron i polać przygotowanym szpinakiem.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń