Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szpinakiem i twarogiem

Makaron ze szpinakiem i twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 338

Makaronowe szaleństwo

Składniki

  • 250g makaronu
  • 200g szpinaku rozdrobnionego (mrożony)
  • 200g twarogu
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • Oliwa z oliwek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy czosnek zgnieciony na prasce, może być drobno pokrojony, następnie dodajemy do niego mrożony szpinak i dusimy go około 10 minut. Następnie dodajemy do niego sól i pieprz. W międzyczasie gotujemy wodę na makaron.

  2. Do zagotowanej wody wsypujemy makaron, pod koniec gotowania dodajemy do niego łyżeczkę soli. Gdy makaron zostanie ugotowany, odcedzamy go.

  3. Do odcedzonego makaronu dodajemy przygotowany wcześniej szpinak oraz rozdrobniony twaróg, po czym mieszamy wszystko razem.

  4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń