Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaronowa fantazja z pasternakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Szczaw lub szpinak dokładnie umyj, odrywając łodyżki. Pasternak i paprykę obierz, umyj, pokrój w plastry. W garnku rozgrzej olej, dodaj pasternak, paprykę i groszek. Smaż 5 minut, dodaj szczaw, duś.
Do warzyw dodaj śmietanę, wymieszaj. Całość przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Włóż makaron, wymieszaj, podgrzej. Zdejmij z ognia, dodaj plastry parmezanu (możesz skrobać je obieraczką do warzyw).
Na talerzach układaj makaron, posyp liśćmi bazylii. Danie możesz według fantazji przygotować również z innych młodych warzyw.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień