Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaronowa sałatka z selerem i jajkiem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 84
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 84
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Składniki
Rodzynki sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą, osusz. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, przelej zimną wodą. Umytą i oczyszczoną paprykę pokrój w niewielką kostkę, seler w plastry. Jajka włóż do zimnej wody i gotuj 10 minut od zagotowania się.
na sos dokładnie ze sobą wymieszaj. Makaron, paprykę, kukurydzę, seler, rodzynki i dwa posiekane jajka połącz. Wlej sos. Gotową sałatkę wyłóż na półmisku udekorowanym sałatą. Na wierzchu układaj pozostałe jajka przekrojone na ćwiartki.
Całość posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tuż przed podaniem sałatki polej ją sosem.Źródło: Dobry Tydzień