Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny pomysł na wykorzystanie śliwek.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź. Śliwki umyj, przekrój na pół, pozbaw je pestek. Śmietanę wymieszaj z jajkami. Dodaj cukier i przyprawy. Połącz dokładnie wszystkie składniki. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Na dnie naczynia wyłóż połowę śliwek (skórką do dołu), przykryj 1/2 makaronu. Wierzch posyp pokruszonym twarogiem (1/2 kostki) i dwoma łyżkami płatków. Czynność powtórz. Na wierzch wylej mieszankę śmietanowo-jajeczną. Udekoruj płatkami. Zapiekankę piecz przez ok. 30 minut w 180 stopniach C.