Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem

Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 838

Dodano:

Odsłon: 1676

" Makaronowe koszyczki z jabłkowo - orzechowym musem i zakręconą słodką śmietanką "

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron lasagne gotujemy wg.przepisu na opakowaniu. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na połówki.

  2. W głębokim garnku rozgrzewamy olej. Każdą połówkę makaronu umieszczamy w chochelce do zupy ( pojedynczo! ).Przygniatamy delikatnie drewnianą dużą łyżką.Wkładamy do nagrzanego oleju.Smażymy kilka minut do momentu uzyskania złotej skórki.Wyciągamy.Odstawiamy do osuszenia.

  3. Jabłka obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę i prażymy na patelni z odrobiną wody i cynamonem. ( Możemy dodać niewielką ilość cukru pudru! ). Dodajemy pokrojone na pół orzechy laskowe. Przygotowanym musem napełniamy makaronowe koszyczki. Dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem pudrem. zajadamy!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń