Do góry

Desery Przepis na:

Makokosanek

Makokosanek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 398

niedrogie i smaczne

Składniki

  • mak i wiórki kokosowe,maka,olej,jajka,cukier.srodek spulchniający
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Produkty suche: 100 g maku,100g kokosu,100g maki,100g maki ziemniaczanej,1 op. poj.proszku do pieczenia-wymieszać1 Następnie 4 żołtka ucieramy na puch z 1 szklanką cukru,stopniowo dolewamy 1/2 szklanki oleju wymieszanego z taką samą iloscią wody mineralnej gazowanej( moze być też woda zwykła).Gdy uzyskamy puszystą konsystencję stopniowo wsypujemy produkty suche miksujac nie przerywając 5 - 7 min.Na koniec piana z białek.Pieczemy w temp.180 C ok. 1/h. Uwaga ciasto po upieczeniu odpoczywa nadal w piekarniku ok.10 min.Po wystudzeniu postepujemy tak jak tortem..nasączamy ulubionym ponczem i smarujemy kremem.Wierzch suto posypujemy kokosem.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Makokosanek

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń