Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makowa rolada francuska"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Składniki
60 min • Porcja 358 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 8 porcji
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy makowej, dokładam pokrojone bakalie, delikatnie mieszam.
Ciasto francuskie rozmrażam, wykładam na nie przygotowaną masę makową, zwijam roladę, dokładnie sklejam boki. Wierzch smaruję roztrzepanym jajkiem.
Piekę przez 25 minut w 180°C na jasnozłoty kolor. Jeszcze gorącą posypuję cukrem pudrem, dekoruję i kroję w plastry.
Idealna dla zabieganych, robi się ją w mig. Marta Pedo z KroczynaŹródło: Kobieta i życie