Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makowe ciasto z mandarynkami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 245
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 245
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
Mąkę wymieszaj z 2 łyżeczkami proszku, cukrem, cukrem waniliowym, makiem i jajkami. Dodaj roztopione masło i mleko, połącz. Ciasto przelej do dużej blaszki. Piecz 40 minut w 180 st., ostudź.
Przekrój ciasto na 2 blaty, obydwa posmaruj dżemem morelowym. Jeden włóż z powrotem do formy. Mandarynki obierz, wyfiletuj, 1/4 odłóż. Galaretki przygotuj wg przepisu. Dodaj pokrojone mandarynki. Tężejącą masę wyłóż na ciasto. Przykryj drugim blatem. Ozdób bitą śmietaną i owocami.
czas ok. 60 min; porcja – 220 kcal, cena 80 grŹródło: Świat kobiety