Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto łatwe, szybkie i pyszne, czyli makowiec na kruchym spodzie :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 88
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 88
Składniki
Z wymienionych składników zarobić ciasto i wstawić do lodówki na minimum 30 minut /można tez na całą noc/
Gotowa masa makowa jest w zasadzie doprawiona, dodatkowo dodaję bakalie proszek do pieczenia i ubitą z białek pianę. Mieszam. Z ciasta zostawiam troszkę na przygotowanie kratki na wierzch, resztę rozwałkowuję i wykładam spód tortownicy. Wykładam całą masą makową. Wyrównuję układam ozdobna kratkę. Piekę w nagrzanym piekarniku 190 C ok. 50 minut.