Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makowiec z jabłkami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6392
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 785
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6392
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 785
Składniki
Mak zalej wrzątkiem, a następnie zmiel przez maszynkę do mięsa z olejkiem arakowym i posiekanymi bakaliami.
Ugotuj budyń wg przepisu na opakowaniu. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Białka z 9 jajek ubij na sztywną pianę.
Do miski włóż masło i utrzyj je na gładką masę z cukrem i żółtkami.
Dodaj do niej mak z bakaliami i olejkiem arakowym, kaszę manną, budyń, starte jabłka i ubitą na sztywno pianę białka. Wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, nałóż na nią ciasto. Piecz w temperaturze 200 stopni C około 55-60 minut.
Po upieczeniu dokładnie ostudź ciasto. Przygotuj polewę czekoladową wg przepisu na opakowaniu i posyp wiórkami kokosowymi.Źródło: Tele Tydzień