Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makowiec z mango"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 187
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 187
Składniki
Żółtka utrzyj z 15 dag miodu i cukrem waniliowym. Wsyp mak, mielone migdały oraz po szczypcie soli i sody oczyszczonej. Dodaj pianę z białek.
Na 3 kawałkach pergaminów narysuj koła o śred. 16 cm. Wypełnij je ciastem. Piecz 15-20 min w temp. 160 st. Mascarpone zmiksuj z gęstą kwaśną śmietaną, resztą miodu, sokiem i skórką z cytryny. Dodaj rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Przełóż blaty. Udekoruj pokrojonym mango.
Czas ok. 80 min; porcja – 370 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety