Do góry

Desery Przepis na:

Makowiec z samego maku bez ciasta

Makowiec z samego maku bez ciasta

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 115

Dodano:

Odsłon: 215

Makowiec rozpływa się w ustach.

Składniki

  • 6 jaj,
  • 850 g masy makowej z bakaliami,
  • 1 szklanka bułki tartej,
  • pół margaryny(dałam Kasię),
  • pół szklanki cukru,
  • (2 łyżki cukru pudru do białek),
  • szczypta soli,
  • 1 cukier waniliowy.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z żółtkami,cukrem waniliowym,cukrem kryształ,dodać masę makową(zmiksować),następnie dodać bułkę tartą również zmiksować,na koniec dodać ubitą piane z białek i też zmiksować.Piec w małej tortownicy,w piekarniku góra dół w 170 stopniach,30 minut.Można polać polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń