Do góry

Desery Przepis na:

Makowy z masą kawową

Makowy z masą kawową

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1018

Dodano: 01.01.2012

Odsłon: 6849

Poezja smaku

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mak sparzyć, zmielić 2 razy. Margarynę utrzeć, dodać żółtka, ucierać, dodać cukier, miód, zimny mak, mąkę, cynamon i sodę. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać. Upiec ciasto i zimne przekroić na pół, lub upiec 2 placki każdy z 4 jaj.

  2. Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku, ugotować budyń, masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać zimny budyń, na koniec kawę do smaku. Przełożyć. Ciasto jest wilgotne i nie trzeba ponczować

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 27 czerwca 2012 Brzmi bardzo smakowicie ,będę musiała wypróbować .Stawiam 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń