Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny makowiec na zbliżające się szybkim krokiem Święta.
Polecam.
Odsłon: 700
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36155
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 358
Polecam.
Odsłon: 700
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36155
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 210
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 358
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć bardzo dokładnie z cukrem na puszysto.Następnie wsypać mąkę, dodać drożdże roztarte w ciepłym mleku i trzy jajka. Wyrabiać ciasto tak długo aż zacznie odstawać od ręki, po czym odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić go na dwie równe części i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką.Obydwie części ciasta posmarować roztrzepanym białkiem, wyłożyć po połowie masy makowej z bakaliami. Ciasto zwijamy w roladę smarujemy rozbełtanym żółtkiem i posypujemy suchym makiem.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut