Do góry

Dania główne Przepis na:

Makrela maślana z limonkami.

Makrela maślana z limonkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1859

Dodano:

Odsłon: 6912

Pyszne wspomnienia z wakacji.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte ryby zalewamy sokiem z 3 limonek. Pozostawić je na ok 1 godz. w lodówce. Do ryby wkładamy kolendrę.

  2. Po przełożeniu ryby na folię układamy na niej plastry limonki i polewamy roztopionym masłem. Zamykamy szczelnie folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stC. na 25 minut.

  3. Podawać z wszelakimi sałatkami i dodatkami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub25 19 lutego 2011 Jadłem rybki z folii pieczone na grillu, ale nie była to makrela,musi być wyśmienita!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 19 lutego 2011 najbardziej lubie rybkę z folii, makreli jeszcze tak nie jadłam, czas spróbować 5

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 19 lutego 2011 Znam smak tak przygotowanej makreli,jest wspaniała w smaku.Niestety w swoim niewielkim miasteczku nie moge kupic swieżej makreli i bardzo nad tym ubolewam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 19 lutego 2011 Uwielbiam ryby pod każdą postacią, ale aromatyczna musi być ta makrela :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń