Do góry

Dania główne Przepis na:

Makrela w marynacie

Makrela w marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8450

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Makrela w marynacie"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makrele spraw, odetnij płetwy oraz głowy, po czym opłucz i osusz.

  2. Limonkę wraz z cytryną sparz, zetrzyj z nich skórkę na tarce o najmniejszych oczkach, a sok wyciśnij do miseczki. Natkę pietruszki poszatkuj, a papryczki chili i cebulę drobno posiekaj.

  3. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Przygotowane dorzuć do soku cytrynowo-limonkowego i wymieszaj z solą, pieprzem, kolendrą i roztopionym, ostudzonym masłem.

  4. Tak przygotowaną marynatą polej ryby i wstaw je do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc).

  5. Makrele owiń folią spożywczą, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 10-15 minut.

  6. Danie podawaj z ugotowanym ryżem i uduszonymi plastrami cukinii.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń