Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela w marynacie"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Makrele opłucz i osusz.
Limonkę wraz z cytryną sparz, zetrzyj z nich skórkę, a sok wyciśnij do miseczki. Natkę pietruszki poszatkuj, a papryczki chili i cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotowane dorzuć do soku cytrynowo-limonkowego i wymieszaj z solą, pieprzem, kolendrą i roztopionym masłem.
Tak przygotowaną marynatą polej ryby i wstaw je do lodówki na minimum 2 godziny.
Makrele owiń folią spożywczą, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 15 minut. Danie podawaj z ugotowanym ryżem i uduszonymi plastrami cukinii.Źródło: Telemax