Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Małe burgery owinięte boczkiem"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34542
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34542
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Mielone mięso przełóż do miski i wymieszaj z parmezanem, czosnkiem, suszonym oregano, pieprzem, solą i musztardą francuską. Wbij jajko i dokładnie połącz. Do wymieszanego mięsa wsyp trochę mąki (tak, aby ciasto nie było zbyt rzadkie). Całość dokładnie połącz.
Z mięsa uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszcz je dłońmi. Każdą kulkę obtocz w bułce tartej i owiń plasterkiem boczku.
Na patelni rozgrzej olej. Na małym ogniu usmaż burgery ze wszystkich stron (około 5 minut, w zależności od ich wielkości).
Podsmażone burgery ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Co jakiś czas podlewaj je wypieczonym sosem.
Do burgerów możesz przygotować sos musztardowy. Danie podawaj z pieczonymi warzywami i frytkami.Źródło: Na żywo