Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 256
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 21
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 256
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 21
Składniki
-BIAŁKA NA BISZKOPT UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ. -DODAJEMY CUKIER DALEJ MIKSUJĄC -DODAJEMY STOPNIOWO ŻÓŁTKA DO UZYSKANIA GĘSTEJ MASY -MĄKĘ Z PROSZKIEM PRZESIEWAMY I DELIKATNIE MIESZAMY -PIECZEMY W 170C OK.30 MIN. -STUDZIMY I PRZECINAMY BISZKOPT NA DWA BLATY BISZKO- PTOWE -MALINY WRZUCAMY DO GARNKA I DOLEWAMY 2 SZKL.WODY -DOPROWADZAMY DO WRZENIA,ODSTAWIAMY I WSYPUJEMY GALARETKI -DOBRZE MIESZAMY ABY SIĘ ROZPUSCIŁY -ODSTAWIAMY DO WYSTUDZENIA I LEKKIEGO STĘŻENIA
-NA BISZKOPT WLEWAMY TĘŻEJĄCE MALINY -PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM - NASTĘPNIE UBIJAMY ŚMIETANĘ NA SZTYWNO DODAJĄC CUKRY WANILIOWE -CAŁOŚĆ NAKŁADAMY NA BISZKOPT I DEKORUJEMY - DO DEKORACJI ZOSTAWIŁAM NIEWIELKĄ CZĘŚĆ MALIN Z GALARETKĄ