Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowe koszyczki"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Spody: mąkę zagnieć z masłem, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Ciasto zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. W tym czasie z mleka, 2 łyżek cukru i proszku budyniowego ugotuj budyń. Odstaw go do wystudzenia.
Foremki posmaruj tłuszczem. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij małe krążki. Wylep nimi foremki. Spody piecz ok. 10 minut w temp. 200 st. Wystudź. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, wymieszaj z likierem. Nałóż małe porcje konfitury do przygotowanych spodów. Zimny budyń utrzyj z masłem, nałóż do szprycy. Na babeczki wyciśnij po rozetce masy. Udekoruj malinami i miętą.
Babeczki napełnij tuż przed podaniem, by nie rozmiękły. ok. 65 min, 1 sztuka zawiera ok. 170 kcal. Ok. 55 gr za sztukę.Źródło: Tina