Do góry

Dania główne Przepis na:

Malinowe Kurczaczki

Malinowe Kurczaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 549 Ocena: 4794

Dodano:

Odsłon: 1051

Skusicie się na taką odmianę kurczaka ? Warto, bo danie jest pyszne. Słodkawo kwaśny smak dżemu, sos serowy i warzywa.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Sól
  • Brokuł
  • Przyprawa do kurczaka
  • Dżem malinowy
  • Fix 4 sery z mozzarellą
  • ½ śmietany 18 %
  • ½ szk. wody
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso kroimy na mniejsze kawałki.
    3. Nacinamy w środku nożem, robiąc kieszonkę.
    4. Nakładamy w nią trochę dżemu.

  2. 5. Spinamy wykałaczką, żeby dżem nam pod wpływem ciepła nie wypłynął.
    6. Mięso doprawiamy solą oraz przyprawą.
    7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    8. Pieczemy 30 minut w 180 °C.

  3. 9. Po upieczeniu, kroimy na połówki i układamy w naczyniu.

  4. 10. Na około mięsa rozkładamy brokuł.

  5. 11. Sos wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą oraz śmietaną, gotujemy 5 minut.

  6. 12. Sosem polewamy mięso.
    13. Danie gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń