Do góry

Desery Przepis na:

Malinowe serce

Malinowe serce

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 467

Na walentynki deser podbije serce ukochanej lub ukochanego.

Składniki

  • białka, 4 sztuki
  • cukier, 25 dag.
  • czerwony barwnik spożywczy, kilka kropel
  • zapach waniliowy, kilka kropel
  • ocet biały winny, 1 łyżka
  • Śmietana kremówka, 2 kubeczki
  • śmietan fix, 1 opakowanie
  • świeże owoce
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na blasze wyłożonej pergaminem wyrysuj dwa duże serca.Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem octu winnego.Ubijając,dosypuj cukier.Kiedy piana stanie się szklista,dodaj trochę barwnika.Wymieszaj dokładnie.Masę bezową rozsmaruj na powierzchni wyrysowanych serc.Wstaw do piekarnika.Temperaturę zmniejsz do 150 stopni.Piecz 30 minut.W tym czasie ubij śmietankę ze śmietan-fixem.Rozsmaruj na ostudzonych sercach,udekoruj oczyszczonymi owocami.Posyp obficie cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń