Do góry

Desery Przepis na:

Malinowe z bitą smietaną

Malinowe z bitą smietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1809

Dodano:

Odsłon: 18008

inspiracja i podobieństwo w wyglądzie ciasta od smakerowiczki Iwonysz ale składniki i wykonanie po mojemu przepyszny polecam

Składniki

  • Biszkopt ciemny
  • 5 jajek
  • 5 łyzrk cukru kryształu
  • 0,5 szkl orzechów
  • 1 łyżka mąki tortowej
  • 1 łyzka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • DODATKOWO:
  • 2 galaretki malinowe
  • 2 bite śmietany "sniezka"
  • 1 łyzka żelatyny
  • maliny 0,5 kg
  • posypka czekoladowa
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt:białka , cukier , żółtka , ąki wymieszane wcześniej z proszkiem na końcu orzechy i kakao 180 stopni 20 min

  2. Galaretki rozpuscic w połowie ilości wody niz na opakowaniu ,gdy zacznie tężec ubic schłodzone wczesniej mleko ubic z bitą smietaną dodac tężejące galaretki i łyżkę żelatyny połączyc mikserem

  3. Na zimny biszkopt ułozyc połowę malin,na to bita smietana i na wierzch znowu maliny .Na końcu ozdobic posypką i gotowe.Przepis na dużą blachę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jasienka1 21 czerwca 2013 Zrobilam i jak dla mnie to stracony czas i pieniadze. Moze jest blad w skladnikach ? Mnie takie nie wyszlo, wyszlo ciasto zakalec. Przepis do uzupelnienia i poprawienia. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń