Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 148
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 279
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1807
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 319
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 148
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 279
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1807
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 319
Składniki
Maliny wrzuciłam do słoja i przesypywałam go warstwami cukrem. Po dobie- gdy puściły sok zalałam je destylatem. Nie polecam dłuższego przetrzymywania malin, bo zacznie się winna fermentacja- i malinówka będzie miała inny posmak. Puszczanie soku można całkowicie pominąć, wtedy zalewamy maliny destylatem tak aby były zakryte- i nie ma problemu z proporcjami. Teraz trzeba poczekać parę tygodni, potem trzeba maliny odcisnąć i odstawić malinówkę do wyklarowania. Jeśli jest za mocna można dodać filtrowanej wody. Potem trzeba malinówkę zciągnąć z nad osadu rurką. Maliny można wykorzystać do ciast i deserów. Smacznego :)