Do góry

Desery Przepis na:

Malinowo-kokosowe orzeźwienie.

Malinowo-kokosowe orzeźwienie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14113

Dodano:

Odsłon: 6657

Delikatne,kwaskowe i aromatyczne ciasto.Rozpływa się w ustach i szybko znika z talerza. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • maliny 600g
  • 2 jogurty naturalne po 400ml
  • wiórki kokosowe 150g
  • 4 galaretki cytrynowe
  • biszkopty 180g
  • masło 300g
  • cukier puder 3 łyżki
  • 2 galaretki malinowe
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Blaszkę 24/35 wyłożyć folią aluminiową.
    Na spód dać biszkopty.
    Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w szklance wrzątku.

    Letnie zmiksować z jogurtem i 3 kopiatymi łyżkami wiórek kokosowych.
    Masę wylać na biszkopty i dać do stężenia do lodówki.

    Mało utrzeć na puch z cukrem pudrem,pod koniec dać 3 kopiate łyżki wiórek kokosowych.

    Masę wyłożyć i rozsmarować na jogurtowej warstwie.

  2. Na masę maślano-kokosową dać maliny.

    Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w szklance wrzątku i letnie wylać do jogurtu.
    Dodać trzy kopiate łyżki kokosu,zmiksować i wylać na krem maślany.

    Dać do lodówki by masa stężała.

    Na wierzchu ułożyć maliny i zalać galaretkami malinowymi rozpuszczonymi w 800ml wrzątku.

  3. Dać na kilka godzin do lodówki.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (32)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń